Саниран за 3 млн. лв. блок в Бургас се наводнява при дъжд

Фирмата изпълнител не реагира на оплакванията, хората съжаляват, че са се съгласили на ремонта

Снимка: БНТ

Саниран за 3 млн. лв. блок в Бургас протече, съобщи в сряда БНТ.

Течовете са сериозни и хората са в безизходица, защото в продължение на няколко месеца фирмата не реагира на оплакванията им, а при всеки дъжд пораженията са огромни.

Става въпрос за блок 16, Зона "А", в бургаския квартал "Меден рудник".

Блокът е бил саниран наскоро. На пръв поглед сградата изглежда като нова. При по-обстоен оглед обаче се вижда, че изолацията на места не е поставена качествено и докрай, а улукът на една от стените на блока започва буквално от средата на сградата.

Най-големият проблем за гражданите обаче се оказват течовете. Според хората те са започнали още докато сградата се е санирала и майсторите ремонтирали покрива. Първоначално течовете били само на няколко места. Майсторите обяснили, че проблемът ще бъде оправен, но вместо да намалеят, течовете се разраснали.

Жителите са категорични, че ситуацията в блока става направо бедствена, когато навън вали дъжд. В такива случаи от таваните на високите етажи започва да шурти вода, която впоследствие се стича и към по-долните апартаменти. Черна вода тече и от комините на хората, а климатиците в блока са изгорели заради некачествено поставяне.

В същото време от фирмата изпълнител от месеци не реагират на оплакванията на хората.

Затова те вече съжаляват, че блокът им е бил саниран.

Според тях самото саниране също е било съмнително скъпо - цените по работния проект били по-ниски от крайните цени. Според жителка на блока около 70% от цените са били завишени при ремонтните дейности.

От община Бургас са съобщили пред националната телевизия, че са изпратили 20-дневно предупреждение към фирмата изпълнител. Ако тя не реагира до изтичането на този срок, ще започне съдебна процедура.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?