Санирането ще бъде безплатно само за “пенсионерските“ блокове

снимка БГНЕС

Лиляна Павлова съобщи в сряда, че ГЕРБ и "Обединени патриоти" са се разбрали програмата за саниране на жилища да бъде продължена. Програмата обаче ще бъде променена като изцяло безплатно ще бъде санирането само за кооперациите, в които живеят бедни хора и пенсионери. Досега санирането бе безплатно за всички.

"Сградите, в които живеят основно бедни хора или пенсионери ще бъдат санирани безплатно. В сградите, където преобладават млади работещи семейства може да има и тяхно участие в размер на 5-10%", каза Павлова пред Нова телевизия.

Лиляна Павлова (ГЕРБ) обвини служебното правителство за лошото състояние на пътищата в страната. Тя обяви, че близо половината от 40-те хиляди километра държавните и общинските пътища имат нужда от ремонт. Павлова обясни, че е имало предвидени ремонти след зимата за някои от тях, но служебното правителство така и не ги започнало.

"Нямаше кой да контролира служебното правителство. Не даваха отговори на важни въпроси. Сега ще мога да им задам въпроси като редовен депутат", каза Павлова.

Според нея задръстванията по магистрала "Хемус" ще продължат до лятото и пак обвини служебното правителство за забавените ремонти. Според нея по тунелите на аутобана са “закачени няколко кабела“ за няколко месеца и не е правено нищо друго.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?