Саркози провъзгласи Борисов за "най-оцеляващия български политик"

Премиерът покани бившия френски президент в София, за да скрепят добрите отношения между партиите, които оглавяват

Никола Саркози и Бойко Борисов

Лидерът на френската десница и бивш президент Никола Саркози обяви премиера Бойко Борисов за "най-оцеляващия български политик", става ясно от съобщение на пресцентъра на ГЕРБ.

"Ти си най-оцеляващият български политик, поздравявам те, че положи всички усилия и успя да съставиш работещо правителство. Ти нямаш загуби, ти имаш само победи", заявил Саркози, според пресцентъра на ГЕРБ, откъдето подчертават фамилиарния тон между двамата политици.

Борисов и Саркози се срещнаха и разговаряха във френската столица Париж, където е премиерът за откриването на изложбата „Епопея на тракийските царе – археологически открития в България” в музея "Лувър”.

По време на разговора Никола Саркози заявил пред Бойко Борисов, че подкрепя ГЕРБ в Европейската народна партия (ЕНП) още от първия ден и че между ГЕРБ и "Съюза за народно движение“, чийто лидер е той, има перфектно сътрудничество. "Още когато те видях знаех, че ще станем приятели. Много обичам България. Радостен съм, че благодарение на ГЕРБ България зае полагащото ѝ се място в Европейския съюз“, каза още Саркози.

От своя страна председателят на ГЕРБ Бойко Борисов поздравил Никола Саркози за победата на неговата партия на последните местни избори във Франция.

Министър-председателят запознал френския си колега с политическата обстановка в България и с функционирането на коалиционния кабинет в страната ни. "Добрите ни отношения и с президента Оланд, и с премиера Валс и с партията на колегата Саркози, която спечели местните избори, са шанс за България. Днешната ни среща с моя приятел Саркози дава допълнителна увереност на френския бизнес, че България е прогнозируема страна, и независимо от политическата конюнктура, сме добро място за правене на бизнес. Не случайно и всички големи компании от Франция вече пожелаха да се видим и да разговаряме за възможностите за инвестиции в нашата страна“, заявявил още Борисов.

Междувременно премиерът поканил бившия френски президент Саркози да посети България, "за да засилят допълнително съвместната работа между ГЕРБ и "Съюза за народно движение“.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?