САЩ изпращат 300 военни в Багдад

САЩ изпращат още 300 войници в Ирак, за да подсилят сигурността на посолството си, както и на други места в района на Багдад. Целта е да се защитят американските граждани и имущество, съобщиха властите в понеделник, цитирани от AP. Пентагонът информира, че така броят на американските военни в Ирак ще достигне 750. Говорител на ВВС заяви, че това не е свързано с предстоящ въздушен удар.

Междувременно Държавният департамент обяви, че малка част от персонала на посолството в Багдад временно ще бъде преместена в американските консулства в северния град Ибрил и в южния - Басра. Броят на служителите, които ще бъдат преместени, не се уточнява. Част от персонала на посолството в Багдад бе преместен по-рано този месец. Говорителят на департамента Джен Псаки каза, че посолството в Багдад ще бъде в състояние, за да осъществява мисията си.

Белият дом съобщи, че президентът Барак Обама е наредил да бъдат изпратени 200 войници за засилване на сигурността на посолството и международното летище в Багдад.
Пентагонтът обяви, че 200 войници са пристигнали в неделя и понеделник.

Споделяне

Още от Свят