СДС и Софиянски искат цялата истина за "яхтения" скандал

Всяко действие на министър-председателя в бъдеще ще изглежда криминално, ако няма отговор на съмненията за евентуалните връзки на мнозинството с организираната престъпност. Това заяви в Пазарджик лидерът на СДС Надежда Михайлова днес.

Михайлова добави, че до този момент министър-председателят не е дал никакъв знак, че е готов да промени политиката си и да поеме отговорност за случващото се в страната. Затова и в петък СДС ще внесе персонален вот за неумението му да управлява.

Запитана дали СДС вече смята поведението на Симеон Сакскобургготски за криминално, Михайлова отговори, че най-притеснителното е изключителния срив на доверието в парламента и в правителството. Това поражда опасната тенденция хората да започнат вече да не вярват, че демокрацията е в състояние да им решава проблемите. Това поставя под въпрос демократичните завоевания на България, допълни лидерът на СДС.

Премиерът е трябвало да потърси политическа отговорност за "яхтения скандал" не от главния секретар на МВР, а от министрите и депутатите на снимките, стана ясно от думите на зам.председателя на партията на Софиянски, депутатката от НДСВ Диляна Грозданова. В предаването "Блиц" на Би Ти Ви и радио "Свободна Европа" Грозданова заяви, че безспорно наличието на снимки не е доказателствен материал за пред съда, но става въпрос за морална, за политическа отговорност. Тя напомни за снимката на кандидата за президент на САЩ Гари Хард, сниман на яхта с манекенка, в резултат на което той се оттеглил от надпреварата с Джордж Буш - старши.

Според депутатката, по случая със снимките от Монако трябва да бъде казана цялата истина.

Споделяне

Още от България