СДС иска недоверие на кабинета заради икономическата политика

Ръководството на СДС смята да внесе вот на недоверие към кабинета заради цялостната му икономическа политика. Предложението ще бъде обсъдено на националния съвет на партията на 13 май, съобщи зам.-председателят на СДС Пламен Орешарски.

Сред мотивите за искания вот на недоверие са опорочените приватизационни сделки и финансирането на общините и здравеопазването. Това показва неадекватността на икономическата политика на правителството, подчерта Орешарски. СДС ще иска вот на недоверие и заради това, че политиката на управляващото мнозинство забавя икономическите реформи в страната.

За БСП няма проблеми да подкрепи този вот, ако аргументите на двете политически сили съвпадат, заяви по-късно лидерът на БСП Сергей Станишев в отговор на репортерски въпрос. Според него има достатъчно основания да бъде внесен вот на недоверие към правителството.

Той посочи, че от една седмица работна група на "Коалиция за България" обсъжда дали е необходимо да се внася вот на недоверие към кабинета.

Днес ръководството на БСП се срещна с КТ "Подкрепа", но темата за смени на министри не е обсъждана, каза шефът на синдиката Константин Тренчев.

Предстои форум, на който КТ "Подкрепа" ще определи окончателното си отношение към изборите, дебатите и партньорството с политическите сили на изборите. По думите на Тренчев това е причината синдикатът още да не се е ангажирал с позиция.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?