Седем фирми ще се състезават за контрола върху строителството на Дунав мост 2

Седем фирми и консорциуми продължават на финала за надзор в проектирането и строителство на втория мост на Дунав при Видин - Калафат, съобщиха от Министерството на транспорта в понеделник. Делегацията на Европейската комисия (ЕК) одобри “късата листа” с участниците, които продължават в следващия етап на търга за избор на контрол върху проектирането на бъдещото съоръжение и надзор над строителната дейност.

В следващия етап продължават консултантските компании “КОВИ” и “Мот МакДоналд Лимитед”. Заедно с тях ще се състезават и консорциумите от фирмите “Faber Maunsell LTD”/ Louis Berger SAS, Ove Arup&Partners Ltd/Tecnica Y Proyectos S.A” ; “INGEROP/ HIGH-POINT RENDEL”; “SETEC TPI/ CONSULGAL/ DENCO/ DIKRIL CONSULT”; “Tony Gee and Partners/ White Young green Consulting Ltd./PLANET S.A/ WYG International (formerly IMC Consulting)” и последният консорциум е формиран от компаниите “WSP Group/ Hill International/ Italferr/ Tecnic”.

От транспортното министерство уточниха, че одобреното тръжно досие вече е изпратено на всички кандидати. Те трябва да подадат актуалните си оферти до 4 септември, а отварянето и оценката им ще започне още на следващия ден – 5 септември. Победителят в търга ще бъде избран до края на тази година, обещаха от транспортното ведомство.

Максималната сума, която е предвидена за извършване на консултантска дейност, е 7 млн. евро върху проектирането и строителството на бъдещия мост.

До 15 септември ще се подават оферти от кандидатите, допуснати до финала в търга за проектирането и строителството на съоръжението. Тръжното досие беше одобрено и изпратено на допуснатите до участие в края на май тази година.

 

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?