Селски кмет от Пазарджишко ще бъде съден в Испания за трафик на жени

Предизобрен плакат на Темелков

Пазарджишкият окръжен съд разреши екстрадицията в Испания на кмета на пазарджишкото село Семчиново Пламен Темелков. Испанските власти смятат да го съдят за трафик на момичета с цел сексуална експлоатация.

Заедно с Темелков ще бъдат екстрадирани и други шестима души от престъпната група, които бяха задържани в България с европейска заповед за арест.

Според испанското обвинение групата е набирала момичета от България и ги принуждавала чрез сила и изнуда да проституират. Момичетата са от социално слаби семейства. Те са били принуждавани да обират ценни предмети от клиентите си, включително кредитните им карти.

Престъпната група се състои от 69 души, сочи разследването на испанците. Те са действали основно в района на Марбея. Разплитането на престъпната дейност е започнала, след като една от сексуалните жертви е успяла да подаде сигнал.

Окръжният съд в Пазарджик получи уверение от испанския съд, че ако обвинените бъдат осъдени, те ще бъдат върнати в България за изтърпяване на наказанието им. Кметът на Семчиново Пламен Темелков и останалите заподозрени бяха задържани на 26 юни.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?