Сериен убиец на 52-ма души застава пред съда в Москва

Московската прокуратура приключи разследването и прати делото в съда срещу „Битцевския маниак” Александър Пичушкин, обвинен в умишленото убийство на 52-ма души, съобщи в петък Интерфакс.

На 14 декември 2006 година към 32-годишния Пичушкин бяха предявени обвинения за 49 убийства. Тогава следствието не броеше още няколко души, които се водеха за безследно изчезнали. По същото време самият Пичушкин призна, че е убил 61 или 62-ма души. В едно телевизионно интервю той заяви, че жертвите му са 61, от които 60 – на територията на Битцевския парк.  

Последното убийство маниакът извършил на 5 юни 2006 г., а е бил арестуван на 16 юни. Следователите стигнали до него, след като една от жертвите – жена, оставила бележка до сина си, че отива да се разходи с Пичушкин в Битцевския парк.

Според следствието мъжът започнал да убива през 2000 година, но в интервю за телевизионен канал той се хвали, че първата му жертва е още от 1992 г. Това бил негов съученик. Освен това Пичушкин твърди, че най-малко 20 души от тези, които е убил, били негови близки и познати.

Според някои негови твърдения той искал да надмине прословутия сериен убиец – гимназиалния учител Чикатило, умишлено умъртвил над 50 души, който бе осъден на смърт през деветдесетте години. Според други той искал да извърши 64 убийства, колкото са полетата на шахматната дъска. 

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?