Шефът на агенцията по храните официално сменен със заместничката му

Венцеслава Тасева

Почти седмица след подаването на оставката на шефа на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов във вторник премиерът Марин Райков издаде заповед за освобождаването му от поста. Официално на мястото е назначена досегашната зам.-шефка Венцеслава Тасева, съобщиха от правителствената пресслужба.

Промените са ясни от миналата сряда, когато Войнов подаде оставка заради скандала с дезинфекцията на автомобилите на българо-турската граница, добил публичност като “златния гьол”. Той направи това по призив на Райков заради изнесени данни за избор на специално създадената фирма “Пи Еф Си” за дезинфекция на автомобилите на граничните пунктове “Капитан Андреево” и “Лесово” заради появил се в Турция шап.

Войнов заяви преди седмица, че е настъпил много интереси.

Наследничката му Венцеслава Тасева е висококвалифициран специалист в областта на безопасността на храните, посочват от Министерския съвет. Опитът ѝ включва позиции в министерствата на земеделието и храните и на здравеопазването, в дирекция "Държавен ветеринарно-санитарен контрол", в РВМС – Сливен.

Завършила е Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина със степен магистър и следдипломна специализация по ветеринарно-санитарен контрол на храни. Има множество обучения в страни от ЕС и две дългосрочни специализации в САЩ и Франция.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?