Шефът на надзора в пътната агенция подаде оставка

Шефът на надзора в пътната агенция подаде оставка

Иван Атанасов е депозирал в понеделник вечерта оставка като член и председател на Надзорния съвет (НС) на Националната агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ), считано от вторник, съобщиха от надзора на ведомството.

Тръгването на Атанасов от агенцията бе въпрос на време, след като бе решено ведомството да се преструктурира за пореден път, минавайки към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, като отпадне и двустепенното управление, включващо надзора.

Надзорният шеф, който бе назначен от бившия кабинет и за ръководител на звеното за координация на проекта за строежа на АЕЦ “Белене“, преди месец бе заявил, че ако министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев му поиска оставката, ще я подаде, но след като Плевнелиев стори това, се отказа.

Сега Атанасов е уведомил Министерския съвет и министър-председателя Бойко Борисов за желанието си да бъде освободен от поста, заради несъгласието му с подготвяните промени в структурата на НАПИ. Според него това е напълно неуместно.

“С подготвяните промени ще се отслаби системата за финансово управление и контрол в пътната агенция и ще се увеличи риска от лоши практики при управлението на пътните проекти", посочва Атанасов в мотивите.

Той добавя, че през последния месец новият изпълнителен директор на НАПИ Димитър Иванов, назначен от ГЕРБ, не е предоставял на Надзорния съвет исканата информация и не е изпълнявал решенията му, с което е обезсмислил неговото функциониране.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?