Шефът на приватизационния надзор предложен за председател на КЗК

Председателят на Надзорния съвет на Агенцията за приватизация Петко Николов е предложен за председател на Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/, съобщи днес пред журналисти в парламента председателят на парламентарната икономическа комисия Валери Димитров от НДСВ. Очаква се утре депутати от НДСВ и от ДПС да изслушат номинираните за членове на комисията и да бъдат запознати с техните биографии.

Ако Николов бъде избран, това ще бъде втората смяна на ръководен кадър от агенцията за приватизация в течение на месец. Преди това агенцията напусна нейният изпълнителен директор Апостол Апостолов, след като парламентарното мнозинство го избра за шеф на новосформираната комисия за финансов надзор, която обедини всички досега съществуващи регулаторни органи за небанковия финансов сектор.

Сред номинираните за членове на комисията за защита на конкуренцията са досегашните членове на КЗК Димитър Кюмюрджиев и Елена Стоименова, предложена от икономическото министерство, Румяна Карлова, която в момента работи към комисията, както и Стати Статев - преподавател в УНСС.

Номинациите са много, от тях НДСВ трябва да избере четирима, обясни Валери Димитров. Останалите 3 кандидатури за 7-членната комисия трябва да бъдат номинирани от ДПС, ОДС и БСП.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?