Шефът на СААБ оглави Европейската асоциация на отбранителната индустрия

Главеният изпълнителен директор и президент на СААБ Оке Свенсон пое официално длъжността президент на Асоциацията на авиокосмическите и отбранителни индустрии в Европа (ААОИЕ) по време на годишната ѝ среща, съобщиха от компанията във вторник.  

По време на церемонията новият президент заяви: „Асоциацията наистина е една фантастична организация, тъй като тя представлява широк кръг от членове, национални организации от почти всички европейски държави, както и от най-големите многонационални компании и от средните и малките фирми”.

„Аз лично представлявам една от малките държави, но и една от големите компании и затова за мен е привилегия да стана президент на асоциацията. Амбициите ми са да се фокусирам върху това, което ни сближава, а не върху онова, което ни разделя”, добави още той.

ААОИЕ обединява над 2000 европейски компании в 20 държави, които имат общо 638 000 служители и общ оборот от над 120 млрд. евро.

СААБ е сред водещите високотехнологични компании в света, като основните ѝ дейности са в областта на отбраната, авиацията и космонавтиката. Групата има богат опит и в областта на системната интеграция.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?