Шефка на столично иновативно училище оглави агенцията за децата

Елеонора Лилова

Дългогодишен учител и доскоро директор на столичното иновативно училище СУ "Акад. Емилиян Станев“ Елеонора Лилова е назначена от правителството за председател на Държавната агенция за закрила на детето на мястото на уволнената след скандала с насилието над деца с увреждания от габровския дом "Хризантема".

Лилова е магистър по педагогика и социология от СУ "Св. Климент Охридски“ и е защитила научна степен "доктор“ по управление на образованието в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“.

Тя има 20-годишен опит като преподавател, старши учител, главен учител, директор на основно училище. От 2012 г. Лилова ръководи СУ "Акад. Емилиян Станев" в София, което през юли 2017 г. бе обявено от просветното ведомство за иновативно училище заради модерните подходи на преподаване и прилагането нови образователни методи.

Елеонора Лилова заема поста на Офелия Кънева, която беше уволнена защото не е предприела адекватни мерки срещу случващото се в дома за деца и младежи с увреждания "Хризатнема" в Габрово.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?