Шефове в Сената казаха, че няма доказателства Обама да е подслушвал Тръмп

Шефове в Сената казаха, че няма доказателства Обама да е подслушвал Тръмп

Лидерите на комисията за разузнаването в Сената на САЩ от Републиканската и Демократическата партия заявиха, че не са видели доказателства в подкрепа на твърдението на президента Доналд Тръмп, че неговият предшественик Барак Обама е наредил да се подслушват телефоните му по време на кампанията за президентските избори през ноември, предаде Ройтерс.

"Въз основа на информацията, с която разполагаме, не виждаме данни небостъргачът "Тръмп тауър" да е бил обект на подслушване от представител на правителството на САЩ, било то преди или след изборния ден през 2016 г.", се казва в съвместно изявление на председателя на сенатската комисия за разузнаването републиканеца Ричард Бър и на неговия заместник, демократа Марк Уорнър. То не съдържа подробности.

По-рано Тръмп обвини Обама, че е наредил да подслушват телефоните му и поиска от Конгреса да разследва въпроса.

Президентът държи на думите си, че правителството на Обама е подслушвало телефоните му по време на предизборната кампания през 2016 г., заяви в отговор Белият дом.

Говорителят на Белия дом Шон Спайсър направи яростна защита на твърдението на Тръмп по време на брифинг за медиите, като се позова на медийни съобщения, в които се говори за събиране на данни от разузнавателните служби за възможни контакти на приближени на президента и Русия по време на кампанията.

"Няма съмнение, че през цялото време са били използвани техники за следене", каза Спайсър.

Когато започнаха да му се задават настоятелни въпроси за още доказателства, той заяви, че медиите обръщат прекалено голямо внимание на изказвания, които омаловажавали твърдението на Тръмп за следене. Спайсър също така посочи, че репортерите не са наблегнали достатъчно на изказванията на представители на властите, в които се опровергава наличието на свидетелства за каквото и да било тайно съглашателство между Русия и предизборния щаб на Тръмп.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?