Шест жертви на стрелба в предградие на Хюстън, Тексас

Въоръжен мъж застреля шестима души, четири от тях деца, в предградие на Хюстън, щата Тексас, предаде Ройтерс. Мъжът избягал от местопрестъплението, а после се предал на полицията, съобщи полицейски представител.

Жертвите на убиеца са на възраст между 4 и 40 години. По предварителни данни две от тях са деца, осиновени от убиеца и неговата съпруга, с която били разделени, каза полицаят. До кървавата разправа се стигнало в резултат на "семейни обстоятелства, довели до развод или раздяла".

Жертвите са две момчета на 4 и 14 г., две момичета - на 7 и 9 г., мъж на 39 г. и жена на 33 г. Трагедията се разиграла в заможното хюстънско предградие Спринг. 15-годишно момиче, което било простреляно, но оцеляло, съобщило на полицията името на заподозрения и къде вероятно се е скрил след убийството. Това позволило на полицията да го обкръжи и да му попречи да отиде в къщата на друго семейство.

Според оцелялото момиче убиецът е член на семейството, но според полицейския говорител той изглежда не е баща на децата. Името му засега не се съобщава, нито пък предполагаем мотив за убийството.

Мъжът бил заловен след половинчасово преследване на няколко мили от мястото на убийствата. Телевизионни видеокадри от местен тв канал показаха колата на заподозрения, затисната между два камиона на мястото, където преследването е приключило.

Споделяне

Още от Свят

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?