Шестима от обвинените служители на ДАИ-Благоевград окончателно остават в ареста

Шестима от обвинените служители на ДАИ-Благоевград окончателно остават в ареста

Шестима от общо десетимата обвинени в корупция инспектори от ДАИ-Благоевград окончателно остават в ареста, реши във вторник Апелативният спецсъд.

Съдът определи, че няма риск шестимата служители на ДАИ да се укрият. Въпреки че обвиняемите нямат предишни криминални прояви, съдът констатира, че извършеното престъпление е с голяма обществена опасност, заради което наложи на шестимата мъже най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража".

В заседателната зала един от обвиняемите получи пристъп и се наложи да бъде откаран в болница. Адвокат Кристиян Милчев коментира, че това се случва за трети път, откакто мъжът е в ареста, но въпреки това съдът не счита за необходимо да промени мярката на обвиняемия

При акцията на 23 април бяха задържани около 30 служители на ДАИ. Специализираната прокуратура повдигна обвинения само на 10-има от тях. На първа инстанция четирима служителите на ДАИ бяха пуснати под парична гаранция в размер от 5000 лева.

Сред освободените от ареста са съпругът на спецпрокурорка, както и инспекторът, който има семейни взаимоотношения със служител на Министерството на транспорта. Според обвинението подсъдимите са взимали около 300 евро, за да си "затварят очите" за нарушения на транспортни фирми. Служителите на ДАИ са прибирали по около 1200 евро на ден.

Споделяне

Още от България