Шестима ранени при катастрофа на български автобус в Македония

Групата учители претърпяла два инцидента по време на пътуването, разказват очевидци

Шестима ранени при катастрофа на български автобус в Македония

Български туристически автобус, в който са пътували учители от Националната финансово-стопанска гимназия в София, е катастрофирал в района на Крива Паланка в Македония във вторник вечерта, съобщиха от Министерството на външните работи в сряда. Шестима учители са пострадали по-сериозно, но няма опасност за живота им. Те са били настанени в местна болница след инцидента, а в сряда по обяд линейки на "Пирогов" са отишли да ги извозят и вече пътуват към София.

Според полицията от Крива Паланка причината за инцидента е загуба на контрол от 38-годишния шофьор на автобуса, който се е блъснал в дърво.

Инцидентът е станал към 23.30 часа българско време на територията на село Ранковце до град Крива Паланка.

Учителите се връщали от симпозиум в Охрид. Автобусът с българи, катастрофирал край Крива паланка в Македония, е собственост на транспортна фирма “Мегатранс" от дупнишкото село Червен брег.

Една от пострадалите при инцидента, Боряна Накова, разказа пред БТА, че    на връщане снощи автобусът катастрофирал, след като водачът загубил управление. Цялата група от 43-ма души трябвало да чака 7-8 часа на магистралата до идването на друг автобус, който да ги извози до София.

Половин час след като се качили на втория автобус обаче, той се обърнал в дере край пътя. “Беше тъмно, не знаехме къде сме, автобусът изтропа два-три пъти и започнахме да се преобръщаме“, разказа Накова, която е със счупено ребро.

В сряда по обяд трети автобус на фирмата тръгнал от Крива Паланка към София с останалите участници в произшествието, които са с леки наранявания.

Роднини на пострадалите разказаха, че все още не можел да бъде открит застрахователят на участниците в пътуването.

Собственикът на транспортната фирма “Мегатранс" Кирил Илчев заяви пред Дарик радио, че категорично отхвърля възможността катастрофата да е станала заради техническа неизправност. Илчев вече е успял да разговаря с шофьора на катастрофиралия автобус, но той му казал, че нищо не помни и не знае какво е станало. 

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?