Шестцифрена гаранция за Дидо Дънката

Шестцифрените парични гаранции, срещу които видни обвиняеми откупуват свободата си, започват да се превръщат в практиката. Излизането от ареста на варненския бизнесмен Данаил Славов – Дидо Дънката в петък бе оценено на 200 000 лева от Варненския окръжен съд. С такава парична гаранция преди време се сдоби и бизнесменът Христо Ковачки.

Славов е в ареста от началото на април, когато бе задържан в рамките на операция "Медузите". Освен него в ареста попадна и председателят на общинския съвет в морската столица Борислав Гуцанов, който преди дни бе пуснат от съда в домашен арест.

Двамата заедно с прокуриста на варненското общинско дружество "Градски транспорт" Пенчо Пенчев и с главния счетоводител на фирмата Йоанна Иванова са разследвани за участие в престъпна група, сключвала неизгодни сделки за автобуси.

Славов поиска от съда да бъде освободен, защото е "работодател на 1100 човека". Магистратите прецениха, че няма опасност Славов да се укрие или да извърши друго престъпление.

Бизнесменът обаче няма да напусне ареста до произнасянето на Апелативния съд, тъй като днешното определение подлежи на обжалване или протест.

Споделяне

Още от България