Щабът на Тръмп за преизбирането му за президент пусна първата телевизионна реклама

Щабът на Доналд Тръмп за преизбирането му за президент пусна първата телевизионна реклама - 30-секунден клип, отправящ нападки срещу демократите и възхваляващ постиженията му през първите седем месеца на поста, предаде Ройтерс.

Тръмп обяви, че ще се бори за преизбиране, почти веднага след като положи клетва като президент - необичайна стъпка, която обаче му позволи да започне агитация много преди следващите президентски избори през ноември 2020 г. Обикновено президентите новаци изчакват две години, преди да се кандидатират официално за преизбиране, посочва Асошиейтед прес.

От кампанията на президента отказаха да отговорят колко пари са похарчени за рекламата или защо са решили да я пуснат точно този уикенд. В нея се отбелязва, че Тръмп е създал работни места и е подпомогнал финансовите пазари след идването си в Белия дом.

"Враговете на президента не искат той да успее, но американците казват: Да оставим президента Тръмп да си върши работата", се казва в рекламата.

Тръмп продължава да се сблъсква с нисък рейтинг на одобрение, така че телевизионната реклама може да е опит за повишаване на подкрепата за него.

"Рекламата е адресирана пряко до американския народ и му напомня, че президентът Доналд Тръмп няма да спре да се бори за него и няма да позволи на никой да застане на пътя му, за да осигури успех за хората в нашата страна", заяви шефът на предизборния щаб Майкъл Гласнър.

Щабът е събрал повече от 2 милиона долара от началото на годината.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?