Щандове на банката за развитие и агенциите за инвестиции и малкия бизнес ще има в Пловдивския панаир

Щандове на банката за развитие и агенциите за инвестиции и малкия бизнес ще има в Пловдивския панаир

В следващите издания на Международния панаир в Пловдив да има щандове на държавните Българска банка за развитие и агенциите за инвестиции и насърчаване на малкия и средния бизнес, обеща министърът на икономиката Емил Караниколов при откриването на 73-то издание на Международния технически панаир в Пловдив в понеделник.

Той обясни, че целта на бъдещите щандове на тези институции ще е разширяване кръга на потенциалните инвеститори в България.

Панаирът в Пловдив е най-авторитетната технологична среща на Балканите, доказателство за което е увеличеният с 20% ръст на изложбените площи в новото издание на техническия панаир, посочи Караниколов.

"Участието на компании от близо 40 държави, които представят не само технологии и машини, но и авангардни решения за индустрията и дома, е символ на една динамично развиваща се икономика, отличаваща се с устойчивост, конкурентоспособност и европейски стандарт за качество”, заяви той.

На церемонията по откриването на Международния технически панаир присъстваха и премиерът Бойко Борисов, кметът на Пловдив Иван Тотев, областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров, бизнесменът Георги Гергов, депутати, политици и граждани, съобщиха от икономическото ведомство.

Споделяне

Още от Бизнес