Шведска компания купи изцяло вестник "Пари"

Шведската издателска група "Bonnier Business Press" стана притежател на 100% от собствеността на деловия всекидневник "Пари", съобщи във вторник Валентин Панайотов, изпълнителен директор на компанията издател на вестника – "Бизнес Медия груп" АД.

През 2005 г. шведската група купи 50% от компанията на Панайотов, а днес вече бе потвърдена новината, която обикаля медийните среди от известно време - че чуждият партньор е изкупил и останалия дял.

"Съгласно нашето споразумение с моите шведски партньори от "Бониер Бизнес Прес" от началото на април 2009 г. и в момента тече процедура по продажба от моя страна и закупуване на 50 процента от акциите на компанията от страна на "Бониер Бизнес Прес“, се посочва в изявление на Валентин Панайотов.

Той е подал заявление до Надзорния съвет на компанията за освобождаването му от длъжността изпълнителен директор.

"Bonnier Business Press" издава вестници, списания и книги в Швеция, Дания, Полша, Русия, Словения, Австрия, Латвия, Литва и Естония. Компанията има и интереси в областта на телевизията.

Вестник "Пари" излиза на българския пазар от началото на деветдесетте години със специализирана насоченост към бизнеса и финансовите въпроси.

Споделяне

Още от Бизнес