СИБанк и ОББ обединяват клоновете си

СИБанк и ОББ обединяват клоновете си

СИБанк и ОББ, които от догодина ще се слеят, формирайки третата по големина банка у нас, започнаха да обединяват клоновата си мрежа в края на август.

Процесът тръгна, след като в средата на годината собственикът на СИБанк – белгийската КВС Груп, финализира сделката по закупуването на гръцката до онзи момент ОББ на стойност 610 млн. евро. Очаква се процесът по обединението да приключи в началото на 2018 г., като бъдещата банка ще се нарича ОББ (част от КВС Груп).

Три са първите общи клонове, които от тази седмица обслужват клиентите на двете банки в София, Банско и Севлиево, съобщиха от КВС.

Поетапно през следващата година ще бъдат обединени всички техни обекти, като клиентите им ще могат да получат актуална информация в самите обекти, на телефоните за връзка и на уебсайтовете им.

В София общият клон се намира на бул. "Мария Луиза" № 70 в клон на ОББ, в Банско – на ул. "Пирин" № 7 в клон на ОББ и в Севлиево – на ул. "Никола Генев" № 15 в клон на ОББ.

Изборът на обединените клонове се основава на критерии за ефективност на работния процес и удобство за клиентите – включително най-добра и ключова локация, големина и разположение на клона и на самото помещение.

Всички общи обекти ще бъдат обозначени с отличителни надписи СИБАНК и ОББ за улесняване на клиентите.

ОББ и СИБАНК ще продължат да функционират като две отделни банки до юридическото им сливане в началото на 2018 г., когато ще започнат да предлагат еднакви услуги и продукти на клиентите си.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес