Сидеров пак в центъра на скандал, този път с бившия министър Ивайло Московски

Бойко Борисов посъветвал депутата си, че "по-добре да изяде някой шамар, вместо да правим такива работи в парламента"

Ивайло Московски в схватка с Волен Сидеров. Сн. БГНЕС

Скандал се разрази в пленарната зала в петък между опозицията в лицето на ГЕРБ и Волен Сидеров, лидер на "Атака" - партията, осигурила възможността да се избере правителството. Това стана в петък, още преди да е изтекла първата работна седмица на новия парламент.

Сидеров и бившият транспортен министър, сега депутат от ГЕРБ Ивайло Московски бяха на крачка да влязат в ръкопашен бой, ако не бяха разтървани от свои колеги.

Агресията се разрази по време на дебата за промените в Закона за ДАНС. Обясненията на двете страни се разминават какво е предизвикало да избухне кавгата между Московски и Сидеров.

Сидеров обяснявал от трибуната на бившия зам.-вътрешен министър и сегашен депутат от ГЕРБ Веселин Вучков, че не е бил експерт в ресора си. Като отивал към мястото си, според версията на Московски, той му подхвърлил: "ще ти замръзне усмивката, мангал мръсен". На обидата Московски приканил Сидеров да излязат да се разберат навън.

Според версията на Сидеров, разказана пред журналисти в кулоарите след това, Московски му се подиграл, а той реагирал като му казал: Ела да се разберем като мъже".

“Докато аз говорих от парламентарната трибуна той се смееше на глас, подвикваше и аз го питах какъв му е проблемът, при което той ме подкани да излезем навън, явно, за да се бием. Този човек е бил министър, ако така ги е решавал нещата в министерството, пази, Боже, България”, коментира Сидеров.

“Специално около Московски, има доста неща за разнищване и аз ще се ангажирам чрез комисията по корупция те да излязат на светло и той да стигне до съд”, закани се още лидерът на "Атака".

На заканата на Сидеров да му извади "мръсните сделки", Московски заяви: “Не е имало такива”.

В спора се намеси и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който обясни, че викнал Московски да го предупреди, че е по-добре той да понесе някой и друг шамар, “отколкото да правим такова неща в парламента“.

“Това, което Московски ми каза, че му е казал Волен Сидеров, е доста скандално. Той го прави от няколко дни. Вчера провеждахме консултация, за да подкрепим подписката на Яне Янев за тримата депутати, избрани от ДПС в София. Цялата му група дойде, скупчи се пред нашата стая, подвикваше какво ли не и търсеха провокация. Иначе как да ги забележат? Във всичките си изказвания те подкрепят БСП и ДПС – безусловно, във всичко”, заяви Борисов.

На въпрос каква ще е стратегията му за тези провокации, Борисов каза: “Да не им обръщам внимание. Дано не се правят такива неща”.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?