Сидеров видя възможност за "Патриотичен блок" на следващ парламентарен вот

Сн. БГНЕС

"Към президентските избори гледам с подход към бъдещи парламентарни, в които да се появи патриотичен блок и той да може да влияе на изпълнителната власт", каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред бТВ в понеделник. Той би си помислил да се кандидатира отново, ако му гласуват доверие, но смята, че има и по-добри варианти.

Сидеров коментира и срещата с лидера на НФСБ Валери Симеонов, с който в миналото са имали много близки отношения, но след скарване превърнаха двете партийни телевизии – тази на Атака и тази на НФСБ в арена на битката си. Лидерът на "Атака" потвърди, че срещата му със Симеонов е първата за близо 7 години без каквато е да било комуникация.

"Стана ясно, че можем да си говорим и да си сътрудничим", констатира той. По думите му между тях не е имало нещо за разделяне, а по-скоро са се разминавали.

Предстои с НФСБ и ВМРО да обсъждат кандидатури, каза лидерът на "Атака". Според него президентът Росен Плевнелиев е направил много грешки и показал как не трябва да се държи един държавен глава.

"Не е допустимо да създаваш враждебност към други държави, когато си президент", даде пример Сидеров. Според него Европа без Русия е слаба.

За наложеното му наказание след нощните влизания в НАТФИЗ Волен Сидеров коментира, че редовно се среща със служител по пробацията и предстои да се реши какъв общественополезен труд ще полага след 5 юли. Той бил готов да чисти паметници и доброволно, за което кани и колеги депутати. 

Сидеров обясни също, че никога не бил ползвал наркотици и е готов да се подложи на тест.  "Това е част от медийния образ, който ми се наслагва, за да се неглижират другите неща", каза още Сидеров.

Споделяне

Още от България