Силна турбуленция рани леко 30 души при полет от Истанбул до Ню Йорк

Силна турбуленция рани леко 30 души при полет от Истанбул до Ню Йорк

Заради необичайна турбуленция леко са пострадали двадесет и осем пасажери и двама членове на екипажа на полет на турската авиокомпания "Търкиш Еърлайнс" от Истанбул до Ню Йорк в събота.

Самолетът Боинг 777 е кацнал безопасно на летище "Джей Еф Кей", но 40 минути преди това е минал през силна турбуленция, която причинила наранявания на пътниците и членовете на екипажа. Те са били откарани в болница за цялостен преглед веднага след приземяването на самолета, съобщиха от авиопревозвача.

Пострадалите, главно с натъртвания, контузии и порезни рани, са получили нужните грижи. Една от стюардесите е със счупен крак, предаде АФП.

По-късно от "Търкиш Еърлайнс" информираха, че 18 от пострадалите са вече освободени след направени изследвания, а останалите 10 са все още под медицинско наблюдение като предпазна мярка. Сред пострадалите няма български граждани.

Авиокомпанията посочва, че неин основен приоритет е безопасността и благополучието на пътниците и е дълбоко огорчена от това неприятно събитие. Превозвачът следи отблизо състоянието на пострадалите пътници и членовете на екипажа, като им предоставя достъп до всичко необходимо, допълва се в съобщението.

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?