Симеон инструктира своите да не коментират отцепниците

На заседание на смалилата се с 14 депутати парламентарна група (ПГ) на НДСВ лидерът на партията Симеон Сакскобургготски е призовал хората си да не се занимават с “несъществени неща”, а да се съсредоточат върху парламентарната работа. Той освен това е настоял останалите в ПГ на НДСВ депутати да проявяват толерантност към доскорошните си колеги, които преди седмица учредиха новата група Българска нова демокрация.

Призивът е типичен за стила на търпимост и толерантност на нашия лидер, коментира след заседанието във вторник Огнян Герджиков. Помолен да коментира съобщенията от различни краища на страната за напускане на членове на НДСВ и сътресения в местните организации, той отговори, че си е поставил “ембарго” да не говори по такива теми. Във вторник стана ясно, че общински координатори на НДСВ в редица общини в Пазарджишко са хвърлили оставките си.  

Според участници в заседанието царят е поискал хората му да не влизат в провокации, а да работят по-активно и енергично до края на парламентарната сесия, защото хората очакват повишаване на жизнения стандарт.

На заседанието са присъствали министрите от НДСВ Даниел Вълчев и Николай Василев, които информирали за свои законодателни инициативи. По думите на Герджиков не са обсъждани отношенията с НДСВ на двамата министри, известни като привърженици на “бунтарското крило”.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?