Син депутат прогнозира законодателна бъркотия около три комуникационни закона

Лицензирането на нови ефирни радио и телевизионни оператори скоро ще бъде възобновено, тъй като Стратегията за развитие на радио-телевизионната дейност с наземно радиоразпръскване влиза на обсъждане в парламента другата седмица.

Лицензирането беше стопирано докато Народното събрание приеме документа, който от месеци е изготвен от Съвета за електронни медии(СЕМ) и Комисията по регулиране на съобщенията(КРС).

Депутатът от ОДС Благой Димитров заяви за mediapool.bg, че не вижда координация между трите документа - закона за далекосъобщенията, който влиза днес на обсъждане в комисията по транспорт и телекомуникации, закона за радио и телевизия в новата му версия, оповестена днес от Милена Милотинова и Стратегията.

"Мнозинството работи фрагметарно. Министерски съвет внася закона за далекосъобщенията, някаква работна група подготвя новия вариант на закон аз радио и телевизия, а СЕМ се занимава със стратегията. Още повече, че Стратегията, която влиза идната сряда в комисията, отразява действащия закон за далекосъобщенията и сегашни закон за радио и телевизия. Аз не знам какво правим, ако другата седмица приемем Стратегията и след две-три седмици влязат два нови законопроекта", каза Димитров. "Наблюдавам едно безхаберие от страна на мнозинството, някаква дезориентация има в ръководството на комисията. Тях ги вълнуват основно персоналните въпроси - генералните директори А кардиналните въпроси в сектора не виждам да са на вниманието им", допълни той.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?