Синовете на Саркози и Трирвильор поведоха интернет битка заради родителите си

Синовете на Саркози и Трирвильор поведоха интернет битка заради родителите си

Съдебните неволи на бившия френски президент Никола Саркози и приключилата връзка между журналистката Валери Трирвильор и президента Франсоа Оланд подпалиха истинска война в Туитър между синовете на Саркози и Трирвильор, пише в. "Индипендънт", цитиран от БТА.

Кавгата между Луи Саркози, син на Никола Саркози от брака му със Сесилия Саркози, и Леонар Трирвильор, син на Валери Трирвильор от първия ѝ брак, се следи с огромен интерес. Двамата са съответно на 16 и на 15 години и първоначално започнаха да спорят в Туитър заради Световното първенство по футбол.

Постепенно обаче заяждането се разпростря върху теми, свързани с родителите на двамата тийнейджъри. Леонар Трирвильор започна да се заяжда с Луи заради съдебните неволи на баща му, разследван за търговия с влияние и корупция.

Луи Саркози отвърна на удара като се заяде с Леонар заради разкритията, че пребиваването на Валери Трирвильор в Елисейския дворец в качеството ѝ на първа дама е струвало на френските данъкоплатци 480 000 евро.

На това Леонар репликира, че поне майка му не е ползвала кредитна карта на Елисейския дворец, за да прави лични покупки. Той визираше третата съпруга на Саркози - Карла Бруни, набедена в подобно нещо.

На тази нападка Луи Саркози отговори, че неговата майка също не е ползвала такава карта за лични цели, напомняйки на Леонар Трирвильор, че той е всъщност син от втория брак на Саркози и Карла Бруни не му е майка.

Спорът между двамата младежи достигна такива пропорции, че Луи, който учи във военно училище в САЩ, прикани Леонар на дуел.

Според някои французи, следящи разправията между децата на видните личности, е настъпил моментът техните родители да се намесят. Други обаче се забавляват с правописните грешки, допускани от известните отрочета и по-специално от Луи Саркози.

Споделяне

Още от Свят