Сирийските кюрди обвиниха Турция, че лъже, че в Африн има бойци на ИД

Сирийските кюрди обвиниха Турция, че лъже, че в Африн има бойци на ИД

Опозиционната групировка Сирийски демократични сили (СДС) заяви, че турската армия лъже, когато твърди, че има сили на "Ислямска държава" в района на Африн в Северозападна Сирия, срещу който турската армия предприе военна офанзива. Според СДС Анкара се опитва да заблуди световното обществено мнение, предаде Ройтерс.

Целият свят знае, че ДАЕШ ("Ислямска държава") не действа в Африн, каза Редур Кселил - висш представител на СДС, цитиран от Ройтерс.

Турското военно командване съобщи снощи, че при операцията срещу Африн са били убити най-малко 260 сирийско-кюрдски бойци от Силите за защита на народа и екстремисти от ИД.
Според Кселил турското командване силно преувеличала броя на убитите сирийски и кюрдски бойци. Той потвърди, че има убити техни бойци, но отказа да назове броя им.

 

Кселил добави, че Сирийските демократични сили са убили десетки турски войници и бойци от съюзената с Турция Свободна сирийска армия, но отново не посочи конкретни цифри.

Редица чужденци, сред които американци, британци и германци, сражавали се на страната на кюрдските сили срещу "Ислямска държава", сега са в района на Африн, за да се бият срещу нахлулата турска армия, съобщи още той. Според Кселил става въпрос за десетки доброволци.

Споделяне
Още по темата
Още от Свят