Скинхед прободе 10 души в московска синагога

Скинхед прободе 10 души в  московска синагога

Най – малко десет човека са намушкани с нож при нападение над вярващи в синагога в Москва, съобщават руските информационни агенции.

Представител на синагогата е заявил за ИТАР-ТАСС, че нападателят е бил скинхед.

Нападателят се е втурнал в синагогата по време на вечерната молитва в сряда, извикал е “Ще ви убия!” и е започнал да нанася безразборни удари с ножа по намиращите се около него хора. По-късно е бил задържан от милицията.

Източници на медиите съобщават, че повечето от пострадалите са получили “незначителни, но много” порязвания. Равинът на синагогата Ицхак Коган е заявил за Интерфакс, че четирима души са тежко ранени.

По думите на очевидци, точно равинът е успял да спре нападателя. Сред тежко ранените е зетят на равина Михаел Мишулович.

Интерфакс съобщава, че личността на нападателят е установена. По думите на източници от прокуратурата, това е 20-годишният московчанин Александър Копцев.

На мястото на инцидента е пристигнала специално оборудван за реанимация автомобил и няколко коли на “Бърза помощ”.

Главният равин на Русия според Федерацията на еврейските общини на Русия Берл Лазар е поискал от управляващите “спешна намеса по случая”.

“Русия се покрива с кафява чума”, е заявил той пред Интерфакс.

Официалният представител на Руската православна църква протоерей Всеволод Чаплин е изразил възмущението си от нападението над синагогата.

“Потресаващо е, че в нашето общество има хора, способни на това”, е заявил той за Интерфакс.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?