След две години размотаване: За ден прокуратурата арестува кметски син и го обвини по старо дело

След две години размотаване: За ден прокуратурата арестува кметски син и го обвини по старо дело

Прокуратурата демонстрира завидна активност срещу сина на кмета на Панагюрище Никола Белишки Иван – само за ден. Белишки-младши бе арестуван за 24 часа заради катастрофа, при която блъсна с джипа си три коли и се вряза в магазин в центъра на градчето. Минути по-късно дойде и съобщението за внесен обвинителен акт по дело от 2019 г.

Арест

Катастрофата, за която кметският син бе арестуван, е станала през нощта срещу вторник. Тогава джипът му удря три паркирани коли. След това се врязва във витрината на магазин. Сигналът за произшествието е подаден около 2 часа.

Според разследващите Иван Белишки е избягал и след това се е укрил. Удареният джип е открит изоставен в близост до с. Панагюрски колонии. 21-годишният шофьор е задържан малко по-късно.

При катастрофата са нанесени сериозни материални щети, пишат от прокуратурата. Репортаж на бТВ показа работници, които ремонтираха разбития магазин. Пред медията кметът на Панагюрище потвърди, че синът му е участвал в инцидента, но отрече да се е укривал. От прокуратурата съобщиха, че на младия мъж ще бъде наложена гаранция от 10 хил. лв.

Антики

Малко след съобщението за ареста се появи и второ – за внесен обвинителен акт. Той е за незаконна търговия с антики. По това дело Белишки-младши бе арестуван след журналистическо разследване през лятото на 2019 г. Тогава кметският син отправи и заплахи към репортера, автор на разследването. За тях обаче дело не бе образувано.

Каква е причината за забавянето на това дело от съобщението не става ясно.В него се припомня само какво е намерено при обиските през 2019 г. Тогава са открити антики, оръжия и боеприпаси. Сред тях са еднозаряден пистолет и револвер, монети и автентична богослужебна книга на църковнославянски език, пушка "Крнка" с монтиран адаптер и поставен боеприпас, еднозарядни пистолети и пушка "Пийбоди – Мартини".

Нито един от предметите не е бил регистриран. Боеприпасите също са били незаконни.

Освен това при ареста му Белишки е оказал съпротива, припомнят разследващите. Той е нападнал полицаите и ги е удрял.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?