След пореден скандал проф. Драгомир Драганов ще бъде пенсиониран

Проф. Драгомир Драганов

Историкът проф. Драгомир Драганов се пенсионира от 1 юли 2014 г., съобщиха от Софийския университет "Св. Климент Охридски" в понеделник. Професорът навършва 66 години през октомври и може да продължи да работи като преподавател в университета до 70-годишна възраст.

Той обаче има и навършена възраст за пенсиониране, което пък е повод на университетското ръководство да вземе решението да го прати в постоянен отдих.

Причината професор Драганов, известен през годините с левите си политически позиции и острата критика към опонентите, е често неадекватното му поведение в последните месеци, дължащо се на злоупотреба с алкохол.

Само преди няколко дни професорът бе спрян от катаджии и задържан за няколко часа, след като се оказа, че е карал с над 2 промила алкохол в кръвта.

По време на студентската окупация Драгомир Драганов бе заснет от студенти да залита в коридорите на университета в късен вечерен час. Клипчето, пуснато в интернет, предизвика полемика за етиката в отношенията студенти - преподаватели.

От СУ обаче твърдят, че към историка няма специално отношение във връзка със скандалите около поведението му.

Споделяне

Още от България