Смърт заради отказ от продажба на наркотици

Наркопласьор с прякор Кубинеца e пребил до смърт 31-годишен столичанин, който отказал да продава дрога в ж.к. "Младост", съобщи пресцентърът на МВР в понеделник.

Сутринта на 11 февруари в столичното Седмо районно управление е получен сигнал от "Пирогов" за приет пациент в безпомощно състояние, който бил докаран около 8 часа от екип на "Бърза помощ". След медицински преглед е изяснено, че състоянието на 31-годишния Виктор Йотов е много тежко и той е с опасност за живота.

Четири дни по-късно софиянецът починал от причинените с особена жестокост травми, се казва още в съобщението.

Малко по-късно е задържан и убиецът - столичанинът Иван Михайлов с прякор Кубинеца, известен на МВР за разпространяване на наркотици. За 48 часа от започването на досъдебното производство са осъществени необходимите процесуално следствени действия, назначени са експертизи, разпитани са свидетели, събрани са данни за нападателя, а на 12 февруари е образувано досъдебно производство.

Установена е и причината за жестокия побой, довел до смъртта на жертвата. Йотов е отказал да разпрострява дрога. Кубинеца е привлечен като обвиняем за това, че на 10 февруари е направил опит умишлено да умъртви жертвата по особено мъчителен начин. Взета му е мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.

Споделяне

Още от България