Сменен е шефът на Летище Пловдив

"Летище Пливдив" ще има нов директор, след като министерството на транспорта е освободило от длъжност сегашния шеф Дойчин Ангелов, който оглави дружеството през октомври 2009 г. при идването на ГЕРБ на власт. За смяната съобщи самият Ангелов пред агенция "Фокус" в понеделник. "Протоколното решение за освобождаването е без мотиви", посочва той.

 

Според цитираното от него решение на министъра на транспорта Данаил Папазов се прекратява участието на Ангелов в Съвета на директорите и че се назначават лицата Иван Карнабитов и Иванка Петкова.

 

Най-вероятно директор на "Летище Пловдив" ще стане Иван Карнабитов, който бе директор на търговския отдел на летището, преди да бъде отстранен от Дойчин Ангелов преди 6 месеца след 18-годишна работа в дружеството.

 

"Оставям летището в много добро състояние. Тръгвам си спокоен и удовлетворен след 20-годишна работа на летището", казва махнатият шеф на аеропорта. При неговото управление Бяха привлечени полети на нискотарифната "Райънеър", която обаче се оттегли след спор за изплащане на компенсации за извършените полети от специално създаден от общините фонд.

 

В момента от пловдивското летище се извършват три редовни полета всяка седмица от Лондон до Пловдив и обратно и два полета от Франкфурт до Пловдив и обратно.

 

За 2012 година през пловдивския аеропорт са преминали над 90 хиляди пътници. Общо от пускането на първата редовна линия през 2010 година досега са минали над 180 хиляди пътници, сочи статистиката.

Споделяне

Още от България