Сметище се образува на мост на р. Струма край Невестино

Сметище от отпадъци се образува на р. Струма край с. Невестино, Кюстендилска област, където има залят мост, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.

Придошлата преди 5 дни река заля мост, откъсна го от брега, и го превърна в дига, събрала отпадъци, носени по реката. Мостът е с локално значение, по него преминават само превозни средства с маса до 5 т., свързва селата Ямен и Четирци. Придошлата с два метра река Струма го заля на 12 януари и го откъсна от брега откъм с. Ямен.

Поради вдигането на нивото и непочистеното корито пред и след моста, дърветата са накичени с всевъзможни боклуци-дрехи, пластмасови шишета, полиетиленови торбички и какво ли още не. След спадането на водите на реката, преминаваща през Кюстендилска и Пернишка област, гледката е изключително грозна.

Боклуците не са в огромни количества като тези на р. Искър при Своге, но все пак някой не си е свършил работата. Публична тайна е, че реките се използват за сметища. Като придойде Струма, тя понася сметта надолу – към Благоевградска област и Гърция.

Споделяне

Още по темата

Още от България