Сметките на болницата в Стара Загора ще бъдат запорирани заради неплатен ток

Сметките на болницата в Стара Загора ще бъдат запорирани заради неплатен ток

Електроразпределителното дружество ЕВН обяви, че ще запорира банковите сметки и други вземания на старозагорската университетска многопрофилна болница "Проф. д-р Ст. Киркович". Болничното заведение не е плащало редовно сметките си за ток, като от 2013 г. досега е натрупало дълг от 3.2 млн. лв., съобщиха от ЕВН.

Болницата е най-големият длъжник на дружеството. За да не се стига до риск за дейността му, от ЕВН са решили да пристъпят към принудително събиране на дължимите им пари.

Токът в болничното заведение няма да бъде спиран, подчертават от електроразпределителното дружество. Те уточняват, че натрупаните 3.2 млн. лв. задължения включват обезщетение за забава, законна лихва и разходи по съдебни и изпълнителни производства. Има и влезли в сила пет съдебни решения, които установяват неплатените сметки за ток.

От ЕВН твърдят, че са водили обширна кореспонденция и са провели множество срещи с всяко едно от назначаваните през годините ръководства на болницата, като дори са сключвани спогодби за разсрочване на задълженията. Заплатените суми обаче не били достатъчни да покрият и текущите задължения за доставена електрическа енергия.

Споделяне

Още от България