Снаряд избухна в района на шведското посолство в Багдад, няма пострадали

Минометен снаряд избухна в градината на посолството на Швеция в Багдад, без да рани никого, заявиха пред АФП двама офицери от иракската полиция.

Снарядът е избухнал в градината на посолството и е унищожил дървена барака, но никой не е бил засегнат. Американски войници и иракски полицаи заеха позиции около сградата.

Шведското посолство в Ирак е затворено от 1991 г., то се пази от иракски охранители.

Ръководените от САЩ коалиционни сили в Ирак казаха, че в понеделник ситуацията в страната е най-спокойна от седмици насам, макар че остава напрежението между американските сили и поддръжниците на радикалния шиитски водач Моктада Садр в свещения град Наджаф.

В столицата Багдад коалиционните сили затвориха различни секции на магистралите, свързващи Багдад със северната, западната и южната част на страната, "докато иракските инженери и коалиционните сили ги поправят".

В съобщение на Американското централно командване се казва: "Безопасността и сигурността на обществения превоз е първостепенната причина за затварянето", предаде Би Би Си.

Говорителката на делегацията на Международния комитет на Червения кръст в Ирак заяви пред Би Би Си, че блокирането на пътищата е причинило големи задръствания в града.

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?