Сняг и заледени пътища по високите части на страната

Сняг и заледени пътища по високите части на страната

Със сняг и заледени пътища по високите части на страната започна петъкът. През нощта на прохода "Шипка" е паднал около 10 сантиметра сняг. Платното е разчистено, но шофьорите трябва да се движат с особено внимание. В района на места има и гъста мъгла, съобщи Нова телевизия.

Панорамният път Шипка - Бузлуджа е затворен. Спряно и движението и по пътя към Паметника на Свободата,  заради снега и лошите условия.

Още през нощта е започнало почистването на прохода "Шипка" и в петък сутринта няма проблеми при преминаването на прохода.

Директорът на Национален парк-музей "Шипка-Бузлуджа" д-р Чавдар Ангелов обясни пред Нова, че най-вероятно бариерата към Паметника на свободата ще остане затворена до края на зимния сезон. "Достъпът до монумента ще се осъществява единствено и само по пешеходния път", добави той.

“Ситуацията е овладяна. Атмосферните условия тук са много динамични. Апелирам към всички водачи, които преминават, да бъдат изключително съобразителни и внимателни, когато преминават през прохода "Шипка", каза собственикът и управителят на пътноподдържащата фирма на прохода Йонко Иванов .

Няма ограничение за движението на МПС по републиканската пътна мрежа на територията на Стара Загора. В четвъртък вечерта имаше много сериозна валежна обстановка на прохода "Шипка". На проход "Хаинбоаз" температурите са положителни, не вали дъжд и няма ограничение на движението", каза началникът на Агенция за пътно управление в Стара Загора Илия Златев.

През уикенда ни очаква студено време, сняг от началото на следващата седмица. В планините остава облачно и със снеговалежи на места.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?