Собственикът на "Виваком" получи одобрение от ЕК и за гръцкия телеком "Фортнет"

Собственикът на "Виваком" получи одобрение от ЕК и за гръцкия телеком "Фортнет"

Собственикът на "Виваком" – "Юнайтед Груп", е получил одобрението на Европейската комисия и по сделката за придобиването на гръцкия телеком "Фортнет" (Forthnet S.A), който е също така доставчик наплатена телевизия. Това съобщиха във вторник от "Юнайтед Груп", чийто мажоритарен собственик е британската "БиСи Партнърс".

Сега се очаква одобрението на Гръцката комисия за телекомуникации и пощенски услуги.

Навлизането на "Юнайтед Груп" на гръцкия пазар е поредната важна стъпка в европейската ѝ стратегия за разрастване и  позициониране като лидер в индустрията, опериращ в осем държави в региона.

Одобрението за "Фортнет" идва няколко седмици след придобиването на българския водещ телекомуникационен оператор "Виваком" и на хърватската "Теле2" (Tele2 Croatia).

"Фортнет" е водещ доставчик на услуги за домашно забавление и комуникации в Гърция, с приходи от 260 милиона евро. Неговите 1000 служители осигуряват услуги на почти 700 000 абоната и над 40 000 компании.

Придобиването на гръцкия телеком ще увеличи годишните приходи на "Юнайтед Груп" до 1.7 милиарда евро проформа. Телекомуникационната и медийна група, стартирала като кабелен оператор в Сърбия, прогнозира, че ще завърши годината с над 10 милиона потребители и повече от 11 хиляди служители.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес