"София Диша" акостира на ул. "Княз Александър І"

Забранява се автомобилното движение по жълтите павета

Тази неделя "София Диша" ще акостира на централната улица "Княз Александър I" – от бул."Цар Освободител" до ул. "Ген. Гурко" и части от Градската градина.

Емблематичните жълти павета ще бъдат затворени за автомобилно движение.

Мястото ще се превърне в пешеходна зона за среща с българските културно-творчески индустрии и пространство за спорт и активен начин на живот от 16 до 22 часа.

В поредното седмично издание на тазгодишния фестивал акцентът е върху българските предприемачи – творци и художници – приложници.

В базарната зона ще има бижута на дизайнера Атанас Константинов от "Артефакти", който вплита архитектурни и скулптурни елементи в работата си. И още – ръчно изработени килими от българска вълна на Lambent, порцелан от "Точка и Точка", детски книги, картички и подложки на илюстратора Яна Казакова и други.

"София Диша" застава и зад инициативата за активен спортен живот и в подкрепа на София за европейска столица на спорта 2018 г. Целта е да се популяризира активния начин на живот, развитието на спортни политики и инфраструктура с добри съоръжения, програми и активности. Акцентът е върху масовия спорт и значението му за здравето на хората.

По време на фестивала в "Спортна зона Decathlon", разположена в Градската градина, на мястото на бившия мавзолей, ще има за свободно ползване мини-футбол, баскетбол, тротинетки, скейтборд, тенис на маса.

Клуб "88" ще обучава участниците в бадминтон от 16 до 21 часа.

Също така посетителите ще могат да се включат в щафетни игри за цялото семейство, организирани от "АСЕМ груп", лечебна гимнастика за гръбначния стълб.

На разположение на посетителите ще има стена за катерене с инструктори от "Фънтопия" и "Боудърленд", също така обучения по стрелба с лък и волейбол с клуб "Тетевен Волей" и др.

В "Творческа зона Staropramen" ще има прожекция на филми, танцови демонстрации и открити уроци, изложба – смесена техника на Георги Маринов и други.

Фестивалът за градска култура "София диша" е част от календара на културните събития на Столична община. Фестивалът популяризира по иновативен начин централните софийски улици и спомогна за развитието на техния самостоятелен образ.

Споделяне

Още от Общество

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?