"София мел" се модернизира с инвестиции за 4.2 млн. евро

Снимка: "София мел"

Една от най-големите мелници в България и на Балканите, произвеждаща популярната марка брашно "София Мел", се е модернизирала и дигитализирала благодарение на инвестиции за 4.2 млн. евро, съобщиха от компанията.

От 2016 г. насам е направена основна модернизация на производствените мощности - реконструирана е сградата на мелницата, подновени са основни съоръжения и е извършена автоматизация и дигитализация на процесите.

Мелницата е основана през 1986 г. с изцяло държавен капитал. През 2000 г. контролният пакет от акции е придобит от гръцка компания, което бележи началото на реконструкции и непрекъсната модернизация на производствената база. През май 2009 г. австрийското дружество LLI Euromills придобива 100% от дружествения капитал, а през 2012 г. едноличният собственик на капитала се преименува на GoodMills Group.

Днес GoodMills България EООД е една от най-големите и модерни мелници на Балканския полуостров, съобщават от фирмата. Мелницата е разположена на площ от 50 000 кв. м., на 2 км от центъра на София. GoodMills България EООД разполага със силоз за зърно с обща вместимост 40 000 тона, силоз за млевни продукти с капацитет от 11 000 тона и три независими млевни линии с производителност 750 тона на денонощие.

Споделяне

Още от Бизнес