"Софиямед" за ваксинацията на политици: За нас е чест, че са ни избрали

"Софиямед" за ваксинацията на политици: За нас е чест, че са ни избрали

Поради възникнал силен интерес в медиите и интернет пространството, относно ваксинацията на политици в медицински комплекс "Софиямед" иръководството на лечебното заведениe излезе с позиция по темата.

"УМБАЛ "Софиямед" е водещо лечебно заведение в България, което е предпочитано от българските граждани, част от които са и политиците. Причината Бойко Борисов , Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и много други водещи политици от различни политически партии да използват здравните услуги на "Софиямед", е техният личен избор. В медицински комплекс "Софиямед" са се лекували и Собственици и Управители на много други лечебни заведения. За нас е чест, че всички тези български граждани са избрали УМБАЛ "Софиямед". Това показва, че те имат високо доверие в здравните услуги, които предлага нашата болница, защото в нея работят едни от най-добрите лекари в България от различни специалности", се казва в позицията на болницата.

Медицинската сестра, която е извършила ваксинацията на горепосочените политици е едно и също лице и се казва Магдалена Серафимова. Тя е главна медицинска сестра на университетска болница "Софиямед", част е от медицинския ваксинационен екип на болницата. "Tя е извършила хиляди ваксинации от началото на пандемията на много пациенти. Болницата няма различни стандарти при предлагането на здравната услуга", поясняват от "Софиямед".

"Софиямед" уточнява, че няма право да предоставя публично информация за пациентите си и тяхното здравословно състояние. Всеки пациент сам взима решение дали да оповести това, че е използвал услугите на лечебното заведение.

Ваксинирането на известни личности в България и обявяването им в медиите и интернет, е с цел даване на личен пример и стимулиране на ваксинацията срещу Covid-19 в България, която е на едно от последните места в Европа по процент на поставени ваксини срещу Covid.

Всички ваксинации на територията на университетски медицински компекс "Софиямед" се извършват по правилата на добрата медицинска практика и са под стриктен контрол, и е невъзможно да се извършат нереални ваксинации, допълват от болницата.

Екипите на УМБАЛ "Софиямед" и ваксинационните кабинети в ДКЦ "Софиямед" и ДКЦ "Софиямед"-Люлин призовават всички български граждани да се ваксинират, за да преборим Covid пандемията в България и по света.

Споделяне

Още по темата

Още от България