Софтуерната компания Devexperts открива развоен център в София

Германският разработчик планира да открие 80 работни места в следващите 2 години

Софтуерната компания Devexperts открива развоен център в София

Германската софтуерна компания Devexperts обяви откриването на нов развоен център в София. Централата на компанията е в Мюнхен, има офиси в Анталия и Порто.

Германският разработчик е специализиран в софтуерни решения в областта на капиталовите пазари, а негови клиенти са предимно ритейл и институционални брокери, компании за управление на финансови активи, банки, стокови борси и борси за криптовалута.

Плановете му са да разкрие 80 работни места за ИТ специалисти през следващите две години.

"За нас е огромна чест и предизвикателство да отворим своя нов развоен център именно в България. Обмисляхме възможностите в различни дестинации, сред които Унгария и Чехия, но установихме, че страната ви има какво да предложи и решихме да инвестираме именно тук. В България има много квалифицирани и добре подготвени специалисти, както и добри условия за бизнеса", коментира изпълнителният директор на компанията Михаил Бабушкин.

Сред приоритетите на Devexperts у нас ще бъдат, както привличането на квалифицирани софтуерни специалисти, така и инвестиране в образователни програми, работа с местните университети, организиране на обучения и създаване на стажантски програми.

Развойният център на компанията в София ще се ръководи от Виктор Андонов, дългогодишен специалист в ИТ сферата с експертни познания във финансовия сектор. Преди да поеме поста, Андонов ръководи развойния център на DataArt Юръп, а преди това е бил вицепрезидент на софтуерното инженерство в Moody’s Investor Services, както и технологичен директор на RecycleBank.

"Това, че компания от ранга на Devexperts реши да инвестира у нас, е само още едно доказателство, че София се превръща в утвърдена ИТ дестинация", казва Андонов.

Devexperts е основана през 2002 г. и в момента има над 400 служители в различни офиси по целия свят, като много от софтуерните инженери са участвали в Collegiate Programming Contes и са били победители в TopCoder и Google Jam.

През последните петнадесет години компанията е получила над 25 от най-престижните световни отличия в софтуерната и финансовата индустрия.

Продуктите на Devexperts включват широка гама платформи за онлайн търговия, инструменти за управление на риска и алгоритмични инструменти за обработка и анализ на данни в реално време.

Компанията разработва AI chatbots за брокери и инвестиционни мениджъри, VR / AR бюра за търговия и анализи, heatmap и zooming потребителски интерфейси, технологии за откриване на измами и наблюдение на подозрителни дейности на финансовите пазари, както и решения за управление на индексите.

Споделяне

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?