Соломон Паси се оплака, че бил изнудван от Никола Филчев

Бившият главен прокурор разказа за лицето “Пъсев” наградено с 10 000 долара и “момичета”

Соломон Паси се оплака, че бил изнудван от Никола Филчев

Бившият външен министър на България в правителството на НДСВ Соломон Паси се оплака във вторник пред ТВ7, че ексглавният прокурор Никола Филчев го е изнудвал.

“Филчев ме изнудваше с някаква папка с компромати, за да му издам 10-годишен дипломатически паспорт”, заяви Паси. Ни най-малко не се уплаших от този компромат, добави той.

“Историята е проста. Филчев поиска дипломатически паспорт с 10-годишна давност. Аз му казах, че по закон могат да са само 5-годишни. Той ми показа една папка, за която твърдеше, че била с компромати”, обясни казуса Соломон Паси.

Според него в тази завера пръст е имал и президентът Георги Първанов.

"Той се изказваше по всички теми, но когато ме обвиниха в шпионаж, мълчеше като пукал. Всичко е станало в сградата на президентството. Там са раздадени заповеди как и какво да се случва. Филчев просто координира тази работа. Скандалът и обвиняването ми в шпионаж станаха след като прекъснахме "връзката" между външно (министерство – бел. ред.) и Израел. Явно накърнихме интереси. И за да се излезе от това положение, започна атаката срещу мен", обясни бившият министър и призова прокуратурата да се самосезира след всички публикации.

Така Паси стана поредният, поискал прокуратурата да разследва връзката между Никола Филчев и Георги Първанов. В началото на седмицата бившият шеф на Национална служба "Сигурност" Атанас Атанасов обяви, че Алексей Петров е бил "топлата връзка" между Филчев и Първанов и призова прокуратурата да разследва защо "Октопода" не е бил уволнен от НСС, въпреки издадената заповед за това през 2003 година.

Бившата съпруга, Пъсев и момичетата

За да доразнищят темата с компромата, ТВ7 организираха за Соломон Паси  интервю с бившата му съпруга Бинка Пеева. Тя категорично обори твърдението на Никола Филчев и го определи като клевета.

Повод за сърцераздирателната среща в телевизионен ефир между бившите съпрузи бе участието на бившия главен прокурор Ниокола Филчев в Нова телевизия в неделя, където той съобщи, че външен министър, който според него трябва да се казва Пъсев, но се самонаричал Паси, бил заловен на Лъвов мост с елитни компаньонки.

По думите на Филчев “Пъсев” бил награден от “едни момчета” с 10 000 долара, което станало причина той пък да се награди с момичетата.

Мистериозна инвестиция за над 1 милиард долара

След като изясни своята гледна точка за казуса с Филчев, Първанов и “момичетата”, Паси обясни, че в момента е ангажиран с организацията на посещението на американския държавен секретар Хилари Клинтън в София и разговорите, които ще се водят.

"В момента има дилема дали у нас ще влязат 1 милиард долара, или ще отидат в Чехия. Трябва да изясним и какво ще каже България на предстоящата среща на НАТО в Чикаго. Лошото е, че още не знаем посоката на външната ни политика спрямо НАТО", добави бившият външен министър.

Още по темата
Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: