Соломон Паси се оплака, че бил изнудван от Никола Филчев

Бившият главен прокурор разказа за лицето “Пъсев” наградено с 10 000 долара и “момичета”

Соломон Паси се оплака, че бил изнудван от Никола Филчев

Бившият външен министър на България в правителството на НДСВ Соломон Паси се оплака във вторник пред ТВ7, че ексглавният прокурор Никола Филчев го е изнудвал.

“Филчев ме изнудваше с някаква папка с компромати, за да му издам 10-годишен дипломатически паспорт”, заяви Паси. Ни най-малко не се уплаших от този компромат, добави той.

“Историята е проста. Филчев поиска дипломатически паспорт с 10-годишна давност. Аз му казах, че по закон могат да са само 5-годишни. Той ми показа една папка, за която твърдеше, че била с компромати”, обясни казуса Соломон Паси.

Според него в тази завера пръст е имал и президентът Георги Първанов.

"Той се изказваше по всички теми, но когато ме обвиниха в шпионаж, мълчеше като пукал. Всичко е станало в сградата на президентството. Там са раздадени заповеди как и какво да се случва. Филчев просто координира тази работа. Скандалът и обвиняването ми в шпионаж станаха след като прекъснахме "връзката" между външно (министерство – бел. ред.) и Израел. Явно накърнихме интереси. И за да се излезе от това положение, започна атаката срещу мен", обясни бившият министър и призова прокуратурата да се самосезира след всички публикации.

Така Паси стана поредният, поискал прокуратурата да разследва връзката между Никола Филчев и Георги Първанов. В началото на седмицата бившият шеф на Национална служба "Сигурност" Атанас Атанасов обяви, че Алексей Петров е бил "топлата връзка" между Филчев и Първанов и призова прокуратурата да разследва защо "Октопода" не е бил уволнен от НСС, въпреки издадената заповед за това през 2003 година.

Бившата съпруга, Пъсев и момичетата

За да доразнищят темата с компромата, ТВ7 организираха за Соломон Паси  интервю с бившата му съпруга Бинка Пеева. Тя категорично обори твърдението на Никола Филчев и го определи като клевета.

Повод за сърцераздирателната среща в телевизионен ефир между бившите съпрузи бе участието на бившия главен прокурор Ниокола Филчев в Нова телевизия в неделя, където той съобщи, че външен министър, който според него трябва да се казва Пъсев, но се самонаричал Паси, бил заловен на Лъвов мост с елитни компаньонки.

По думите на Филчев “Пъсев” бил награден от “едни момчета” с 10 000 долара, което станало причина той пък да се награди с момичетата.

Мистериозна инвестиция за над 1 милиард долара

След като изясни своята гледна точка за казуса с Филчев, Първанов и “момичетата”, Паси обясни, че в момента е ангажиран с организацията на посещението на американския държавен секретар Хилари Клинтън в София и разговорите, които ще се водят.

"В момента има дилема дали у нас ще влязат 1 милиард долара, или ще отидат в Чехия. Трябва да изясним и какво ще каже България на предстоящата среща на НАТО в Чикаго. Лошото е, че още не знаем посоката на външната ни политика спрямо НАТО", добави бившият външен министър.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?