Специална уеб секция за 5G въпроси отвори "Теленор"

Специална уеб секция за 5G въпроси отвори "Теленор"

Специална уеб секция, на която потребителите могат да научат какво е 5G технология, как се внедрява мрежата, какви са предимствата и какви са необходимите условия за нейното използване, но също така да задават и въпроси, чиито отговори не са намерили, открива "Теленор България" на своята интернет страница.

Само преди дни телекомът обяви, че на 10 юни ще даде официалния търговски старт на 5G мрежата и в София, Пловдив, Варна, Бургас и големите курорти и ще я разширява според нуждите на клиентите си, но с цел до средата на 2022 г. да е лидер като покритие и кабество на услугите в страната. Тогава компанията каза, че ще започне широка разяснителна кампания, което с уеб секцията на сайта ѝ вече е факт.

В специално създадения Център за знания (Knowledge Hub) телекомът ще публикува актуални информационни и обучителни материали под формата на статии, видео презентации и мнения от експерти. Освен това, операторът стартира и активна комуникация с потребителите на тема 5G. Всички клиенти могат да задават своите въпроси, свързани с 5G, и през официалните профили на "Теленор" във Фейсбук и Туитър.

"В Теленор осъзнаваме важната роля, която мобилните оператори имат в развитието на технологичния свят и иновациите. Петото поколение мрежа ще бъде катализатор на редица икономически и обществени процеси и ние искаме потребителите да са част от този процес. Именно заради това вярваме, че кампанията ни е нужна и актуална и ще допринесе за въвеждането на 5G в България по устойчив, разбираем и ориентиран към крайния клиент начин", каза Богдан Узелац, главен търговски директор на телекома в съобщението му.

Целта на "Теленор" е да стартира своята 5G мрежа с напълно изградена екосистема от всички задължителни елементи, за да осигури на своите клиенти първокласно 5G изживяване, посочват още от компанията.

Споделяне

Още от Бизнес