Според австрийски вестник 25% от проститутките във Виена са българки

До 90% от жените, проституиращи във Виена, работят по принуда, пише австрийският в. „Клайне цайтунг”. В Австрия има около три-четири хиляди нерегистрирани имигрантки, които проституират. От тях 25% идват от България, а 30%- от Румъния. Следват жени, които идват от други страни-членки на ЕС като Полша, Унгария, Словакия или Чехия, пише вестникът, цитиран от "Фокус”. Едва след тях се нареждат нигерийските гражданки.

Експертът Хелга Конрад призовава да се предприемат действия за преборването на търговията с хора.„Проблемът е, че различните организации и институции, които са съсредоточили дейността си върху този проблем, разполагат с малко информация за неговите механизми. Ние нямаме достатъчно данни за цялостното явление. А в това време търговците на плът могат само да се смеят на мерките, които сме предприели досега”, коментира Конрад, която е бивш специален представител за борба с трафика на хора към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Междувременно Австрия обеща да окаже подкрепа на България по отношение на помощта за бежанците, съобщават австрийските медии. Австрия ще предостави на България легла, одеяла и консерви, е заявил министърът на вътрешните работи Йохана Микл-Лайтнер.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?