Спряна е продажбата на 21 тона негодно месо

Снимката е илюстративна

Спряна е продажбата на 21 това негодно за консумация от хора месо, съобщиха от Националната агенция по приходите (НАП).

На 15 ноември инспекторите от "Фискален контрол" на НАП поставят под наблюдение месото, след като камионът с него влиза на територията на страната през ГКПП Видин.

Според документите на фирмата вносител, стоката е била предназначена за влагане в производството на храна за животни. В документите е било записано, че месото трябва да бъде разтоварено в Лясковец. Там обаче стоката е прехвърлена на друг камион.

Той пристига в Перник, където разтоварва стоката. Там инспекторите от "Фискален контрол" на НАП с помощта на колегите си от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП го конфискуват. По този начин е предотвратен опит за разпространението на негодното месо във вътрешната търговска мрежа, е посочено в съобщението на НАП.

Българската агенция по безопасност на храните е наложила възбрана на месото и предстои неговото унищожаване.

На място в Перник са били открити и други негодни хранителни стоки, които също ще бъдат унищожени. Не се посочва какви са тези храни.

От началото на 2017 г. фискалните агенти на НАП са извършили 260 000 проверки на транспортни средства, като на 78 000 са поставени технически средства за контрол. В резултат на извършените контролни действия са наложени 1300 обезпечения, за да се избегне отклонение от облагане, допълват от НАП.

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?