Срещата Квашневски - Путин в Москва разочарова полските медии

Полската преса изразява в сряда разочарованието си от липсата на значителни резултати от среща в Москва между президента на страната Александър Квашневски и руския му колега Владимир Путин, която се състоя предния ден, предаде Франс прес.

Всекидневникът Жечпосполита пише, че по време на разговорите "руснаците често отбелязвали, че не ни смятат за равноправни партньори." Според вестника Москва продължава, както някога, да се противопоставя остро на полска политика, смятана от Кремъл за прекалено независима.

Газета виборча остро критикува Путин за отправените от него обвинения срещу полската преса. Главният редактор на вестника Адам Михник сравнява стила на руския президент с инсинуациите и заплахите по времето на Брежнев.

Газета виборча се обръща с призив към руските журналисти да обяснят на ръководителите в Москва, че никой в Полша не оказва натиск върху медиите какво да пишат нито за Чечения, нито по която и да е тема, включително по вътрешни въпроси.

Путин представи на Квашневски анализ, в който се твърди, че след драмата в Беслан поведението на полските медии е било "най-антируското в цял свят", отбелязва Франс прес. Според Кремъл полски официални представители са се присъединили към антируската кампания в медиите.

В коментар за срещата си с Путин, поместен в левия вестник Трибуна, Квашневски защитава разговорите си в Москва и ги определя като крачка напред в двустранните отношения.

Споделяне

Още от Свят

Колко време давате на новия парламент?