Стачка блокира полетите във Франция във вторник

Около 30 процента от въздушните полети на парижкото летище Орли и 50 процента от полетите на летище Роаси-Шарл де Гол ще бъдат отменени във вторник заради общата стачка срещу пенсионната реформа във Франция, съобщи Главната дирекция на гражданската авиация (DGAC), цитирана от Франс прес.

Очаква се да бъдат отменени и 50 процента от полетите на летище Бове, на 80 км северно от Париж, където кацат самолетите на нискотарифната компания "Райънеър" (Ryanair) до френската столица, съобщава БТА.

Авиокомпания "Еър Франс" (Air France) обяви, че ще изпълни всичките си полети на далечни разстояния, но че ще анулира някои от вътрешните и европейските полети (на къси и средни разстояния). Стачките във въздушния транспорт ще продължат 24 часа.

Френските железници (SNCF) предвиждат да се движи средно един от всеки три високоскоростни влака между Париж и провинцията. Трафикът за чужбина ще бъде нормален при влаковете Евростар за Лондон, а от влаковете Талис до Белгия и Холандия ще се движат само осем от всеки десет влака. Две трети от влаковете за Германия и осем от всеки десет влака до Швейцария също ще бъдат осигурени.

Нощният международен трафик ще бъде спрян от днес, с изключение на линията Париж-Рим.

Очаква се да бъде силно нарушено и движението на влаковете между Париж и предградията, а по-малко в метрото.

Споделяне

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?